Català Català Català

sobre mi

Joan Sala i Fàbrega va néixer el 24 d’abril del 1942 a Sant Privat d’en Bas a la Garrotxa, Girona. És el germà gran dels dos fills que van tenir en Ramon i la Francesca. L’any 1967 es va casar amb la Maria i van anar a viure a Sant Joan les Fonts, on viuen actualment. Fruit d’aquest enllaç hi va haver dos fills, en Jordi i l’Albert.


En Joan de professió paleta, picapedrer, escultor i barber (com diu ell: “ molts oficis i pocs beneficis”), no va ser fins a mitjans dels anys noranta quan va decidir començar a fer escultures. Aquesta decisió va estranyar força a la seva família i als seus coneguts, ja que no havia mostrat mai un interès especial per les Belles Arts. Doncs, no és d’estranyar que com a materials de treball faci servir la pedra (molt especialment el basalt i el granit), el ciment i el trencadís; ja que com a paleta de professió, els coneix molt bé.


Tot i no haver estudiat mai cap tipus de Belles Arts se l’hi reconeix un gran talent, que amb els anys ha anat polint i perfeccionant cada cop més. També s’ha de dir que les seves obres les fa amb gran dedicació i molta il·lusió. En Joan es un enamorat incondicional d’Antoni Gaudí i tota la seva obra, tal i com s’aprecia en els seus treballs. En varies de les seves escultures hi surt representat el famós arquitecte i en moltes d’altres s’ha fet servir un dels materials que Gaudí feia servir molt, el trencadís.


"Gràcies a totes aquelles persones que, d’una manera o altra, han fet que aquesta web fos possible".

joan

Disseny web

Joancb.cat