Català Català Català
vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa vista de la casa

la casa

La casa d’en Joan Sala (o en Joan paleta com li diu molta gent) està situada a Sant Joan les Fonts, a la província de Girona, concretament al carrer Josep Ballvé número 10. Sant Joan les Fonts és un poble d’uns 3.000 habitants que està al costat d’Olot, al vell mig de la Zona Volcànica de la Garrotxa i a molt pocs quilòmetres de la bellíssima Fageda d’en Jordà


En Joan va començar casa seva cap a l’any 1968, ja han passat uns quants anys i es pot dir que encara no està acabada. Amb el temps l’ha anat construint i transformant amb la casa que es pot veure actualment.


Quan en Joan i la Maria van comprar el terreny, cap als anys 60, on avui hi ha la casa no hi havia res més que camps i arbres. Es pot dir que era a les afores del poble. Els anys han anat passant i el poble de Sant Joan les Fonts, com gairebé tots, ha crescut molt i ara la casa està al bell mig del municipi.


Com ja he dit en Joan és de professió paleta, i es va anar construint la casa amb molts d’esforços i suors, ja que la feia a estones després de treballar tot el dia. Tant hi treballava de dia com de nit, tant si era festa com si no, tant si plovia com si feia sol.


Va anar construint la vivenda sobre la marxa i una mica segons els arbres que ja hi havia al terreny. Amb en Joan sempre li ha agradat molt la natura, especialment els arbres i els ocells. Així doncs, no és d’estranyar que hi hagi tanta vegetació i que fins i tot hi passi un arbre pel mig del balcó.


Aquesta casa pot agradar o no, però de ben segur que no deixa a ningú indiferent, ja que és una casa ven singular. És una casa que ha rebut tot tipus de motius i comentaris: li han dit la casa de les plantes, la casa estranya, la casa d’en Tarzan, i un gran etcètera. També es diu que hi passa un arbre pel mig del menjador, que hi ha tot tipus d’animals, i ves a saber que més... Suposo que com a tota obra d’art rep crítiques bones i crítiques dolentes.


Esperem que en Joan tingui molts anys de vida i de salut, així ens podrà anar sorprenent amb les seves obres i amb la seva casa. Fins que algun dia la puguem veure acabada, o no. Tal i com la van anomenar en un reportatge de OLOT TELEVISIÓ: “L’altre Sagrada Família”, potser aquesta casa tampoc s’acabarà mai.


Disseny web

Joancb.cat